Mastervolt marine

Mastervolt en de Ferretti Groep tekenen 'strategisch leverancierscontract'

10 november, 2010 - Mastervolt, marktleider in de ontwikkeling van energiesystemen voor de internationale maritieme industrie, heeft een driejarig ‘strategisch leverancierscontract’ getekend met de Ferretti Groep, een van ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in het ontwerpen, bouwen en verkopen van luxe motorjachten. De Ferretti Groep heeft een unieke portefeuille die bestaat uit de meest prestigieuze en exclusieve merken in de nautische wereld. Het contract verlengt de samenwerking die acht jaar geleden begon.

 

De overeenkomst, die loopt van herfst 2010 tot herfst 2013, en die is geïnitieerd door Mastervolt Italia, verenigt twee bedrijven die zich richten op de hoogst mogelijke kwaliteit in alle productieaspecten. Volgens het contract zal Mastervolt apparatuur leveren aan alle merken die onderdeel uitmaken van de Ferretti Group, waaronder Ferretti Yachts, Pershing, Itama, Bertram, Riva, Mochi Craft, CRN en Ferretti Custom Line.

 

“Dit is een ideale samenwerking tussen twee vooraanstaande bedrijven met dezelfde hoge richtlijnen met betrekking tot kwaliteitsproducten en klanttevredenheid,” aldus Paul Kenninck, CEO van Mastervolt. “Onze elektrische energiesystemen bieden de betrouwbaarheid en duurzaamheid die essentieel zijn voor het motorjachtenaanbod van de Ferretti Groep en geven zowel bouwers als klanten volledig vertrouwen in hun jacht.”

 

De Ferretti Groep, onder leiding van voorzitter Norberto Ferretti en CEO Salvatore Basile, heeft zich altijd al gericht op constante product- en procesinnovaties en doet continu onderzoek naar de allernieuwste technologische oplossingen. De medewerkers zijn altijd op zoek naar de hoogst mogelijke kwaliteit, technologische excellentie, topprestaties, exclusieve en innovatieve ontwerpen, optimaal comfort en hebben veel aandacht voor detail. Deze gedeelde, constante betrokkenheid heeft de Ferretti Groep tot grote hoogte gebracht in de maritieme wereld.  

 

Natuurlijk hebben dergelijke motorjachten ook aanzienlijke energiebehoeften, en dat is waar Mastervolt ondersteuning biedt.

 

“We zijn bijzonder verheugd over dit contract met Mastervolt, een perfecte partner met wie we veel waarden delen,” aldus Norberto Ferretti, voorzitter en oprichter van de Ferretti Groep. “We hebben gedurende de afgelopen acht jaar onze winstgevende samenwerking versterkt en belangrijke resultaten behaald. Ik denk dat deze overeenkomst ons de gelegenheid biedt om de unieke stijl en tradities van Italiaanse producten die de Ferretti Groep typeren te combineren met Mastervolts leidende positie op het gebied van energiesystemen voor de maritieme markt.”

 

- EINDE -

Noot voor de redactie

 

Mastervolt

Mastervolt is wereldleider in energiesystemen voor de maritieme, automotive en solarsectoren en wordt vertegenwoordigd in meer dan 80 landen wereldwijd.

 

Mastervolt International, opgericht in 1991, heeft 115 fulltime werknemers in zeven landen en een hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf is particulier eigendom van de oprichters, het huidige management en een aantal belangrijke medewerkers.

 

Ferretti Groep

De Ferretti Groep is een van ’s werelds meest vooraanstaande werven in het ontwerpen, bouwen en verkopen van luxe motorjachten. De Groep heeft een unieke portefeuille die bestaat uit de meest prestigieuze en exclusieve merken in de nautische wereld, waaronder Ferretti Yachts, Pershing, Itama, Bertram, Riva, Mochi Craft, CRN en Ferretti Custom Line. De Ferretti Groep, onder leiding van voorzitter en oprichter Norberto Ferretti en CEO Salvatore Basile, heeft altijd aan de top gestaan van de markt voor plezierjachten door haar constante product- en procesinnovaties, continue R&D en de allernieuwste technologische oplossingen. Het uitgebreide jachtaanbod van de Groep wordt ontworpen door de zeer gespecialiseerd technische werknemers en ingenieurs van AYT - Advanced Yacht Technology, een van de meest vooruitstrevende maritieme R&D centra ter wereld, in samenwerking met de Centro Stile Ferrettigroep, een ervaren team van architecten en ontwerpers die constant zoeken naar de meest esthetische, functionele en innovatieve oplossingen. De jachten worden gebouwd in moderne productiefaciliteiten in Italië en de VS. De Ferretti Groep, opgericht in 1968, is ook aanwezig in Azië, met een vertegenwoordigings- en promotiekantoor in Sjanghai. In de VS wordt de groep vertegenwoordigd door Allied Marine, een van de leidende bedrijven in de Noord-Amerikaanse markt, gespecialiseerd in de verkoop en promotie van luxe jachten en andere nautische diensten. Een exclusief netwerk van ongeveer 60 zorgvuldig geselecteerde dealers garandeert de aanwezigheid van de Groep in meer dan 80 landen, en zorgen dat klanten verzekerd zijn van de best mogelijke ondersteuning in jachthavens overal ter wereld.

 

Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met:
Marc Persoon, Mastervolt International BV, Snijdersbergweg 93, 1105 AN Amsterdam, Nederland

T: +31 (0)20 34 22 100. F: +31 (0)20 69 71 006

E: mpersoon@mastervolt.com

www.mastervolt.com

 

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Tina Mansell van The Mansell Agency.

T: +44 (0)1202 701705. M: +44(0)7973 850012.

E: tina@themansellagency.com

www.themansellagency.com