Mastervolt marine

Mastervolt en STEYR MOTORS stuwen samen de markt van hybride aandrijving voort

MASTERVOLT, de Amsterdamse fabrikant van hoogwaardige elektrische apparatuur, en STEYR MOTORS, de Oostenrijkse specialist op het gebied van maritieme dieselscheepsmotoren, slaan de handen in elkaar. Ze gaan samen een range seriehybride dieselelektrische aandrijfsystemen voor boten ontwikkelen en leveren.

 

STEYR werd voor het ontwerp van zijn parallelhybridetechnologie in 2007 beloond met een DAME (een prestigieuze prijs die jaarlijks uitgereikt wordt voor nieuwe producten op de maritieme markt). Nu werkt het bedrijf samen met MASTERVOLT aan een reeks seriehybride voortstuwingssystemen. Bij seriehybride systemen wordt de boot alleen aangedreven door de elektrische motor; de dieselmotor wordt een efficiënte generator die de accu oplaadt voor de elektrische motor. Dit is eenvoudiger dan het parallelle systeem en uitermate geschikt voor de aandrijving van boten.

 

Beide bedrijven zijn al leiders op het gebied van hybridetechnologie en zullen een uitstekend team vormen. STEYR koppelt zijn ervaring in dieseltechnologie en de bijbehorende mechanica immers aan de uiterst geavanceerde elektrische oplossingen van MASTERVOLT.

 

Nu steeds meer booteigenaren geïnteresseerd zijn in hybride aandrijfsystemen, is er noodzaak voor een ‘one-stop-shop’ voor voortstuwingssysteem van de 21e eeuw. Zowel MASTERVOLT als STEYR MOTORS ontwerpt en produceert hoogwaardige producten in hun marktgebied. Door de samenwerking brengen ze essentiële ervaring van het hoogste niveau in dieseltechnologie en vermogenselektronica samen om de meest doeltreffende en efficiënte ultramoderne systemen te ontwikkelen.

 

Paul Kenninck, CEO van MASTERVOLT, is verheugd over de nieuwe samenwerking tussen zijn bedrijf en STEYR MOTORS: “De samenwerking van twee innoverende spelers als STEYR MOTORS en MASTERVOLT leidt ertoe dat de technologie van de toekomst morgen al geleverd wordt. Het is een grote stap voor de mogelijkheden van elektrische aandrijfsystemen voor het midden- en bovensegment van de vrijetijdsmarkt.”

 

Rudolf Mandorfer, CEO van STEYR MOTORS, is het eens met zijn collega: “We zijn opgetogen over de samenwerking met MASTERVOLT; we koppelen het beste van twee werelden aan elkaar. De kruisbestuiving tussen vermogenselektronica en dieselmotoren zal resulteren in een snelle groei van de hybridetechnologie op de maritieme markt”.

 

-EINDE-

Persinformatie

 

STEYR MOTORS GmbH is de specialist op het gebied van dieselmotoren uit de voormalige bedrijvengroep Steyr-Daimler-Puch. Decennia van ontwikkeling en productie van dieselmotoren voor allerhande commerciële en militaire voertuigen resulteerden in de ontwikkeling van de reeks STEYR M1-motoren (‘monoblok’). Deze producten zijn uiterst geavanceerd op het gebied van gebruiksveiligheid, bescherming van het milieu, vermogensdichtheid en kostenefficiëntie. De beste ingenieurs in constructie, kwaliteitsbewaking en productie garanderen de tevredenheid van klanten en het succes van de producten over de hele wereld.

 

STEYR dieselmotoren staan synoniem voor ultramoderne technologie die zorgvuldig ontwikkeld en geproduceerd is. Ze zijn het toonbeeld van het positieve imago dat Oostenrijk over de hele wereld geniet op het gebied van motorenbouw en –technologie.

 

Mastervolt is wereldleider op het gebied van elektrische energieoplossingen voor de maritieme, mobiele en solarmarkt en is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 80 landen.

 

Mastervolt International werd opgericht in 1991 en heeft 125 fulltime medewerkers in dienst in negen landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Mastervolt International is privaat eigendom van één van de oprichters en het bedrijfsmanagement.

 

Voor meer informatie over STEYR MOTORS GmbH gelieve contact op te nemen met:

STEYR MOTORS GmbH, Im Stadtgut B1, A-4407 Steyr, Oostenrijk

Telefoon: +43 (0)7252/222-11.  Fax: +43 (0)7252/222-19

E-mail: r.mandorfer@steyr-motors.com       

www.steyr-motors.com

 

Voor meer informatie over Mastervolt gelieve contact op te nemen met:

MASTERVOLT International BV, Snijdersbergweg 93, 1105 AN Amsterdam, Nederland

Telefoon: +31 (0)20 34 22 100.  Fax: +31 (0)20 69 71 006

E-mail: mpersoon@mastervolt.com 

www.mastervolt.com


Voor meer persinformatie gelieve contact op te nemen met:

Tina Mansell van The Mansell Agency.

Telefoon: +44 (0)1202 701705.  Gsm: +44 (0)7973 850012. 

E-mail: tina@themansellagency.com   

www.themansellagency.com

DOWNLOAD DOCUMENT