close

close
Home / Nieuws / CZone brengt de nieuwe Combinatie Output Interface, betrouwbaar digitaal schakelen voor kleinere schepen en campers

CZone brengt de nieuwe Combinatie Output Interface, betrouwbaar digitaal schakelen voor kleinere schepen en campers

Mastervolt kondigt met trots de lancering van de CZone Combinatie Output Interface (COI) aan. Een compacte en 'intelligente' vervanging voor de traditionele zekeringkast en panel van zekering automaten bij het gebruik van de digitale schakel-technologie.

Mastervolt is een voorloper in digitaal schakelen, een bewezen CANbus technologie waarbij één enkele datakabel verschillende schakelgroepen bestuurt. Voor grote toepassingen zijn gemiddeld vijf aparte Output Interfaces nodig die tientallen apparaten aansturen, waaronder ook timers en dimmers. De Combination Output Interface gebruikt slechts één compacte 30-kanaals kast voor alle benodigde uitgangen.

Makkelijk te installeren
De COI is in feite een compleet CZone®-systeem in één stevige behuizing, en biedt een kostenefficiënte oplossing wanneer ruimte en budgetten beperkt zijn. Door het kleine aantal aansluitpunten in combinatie met standaard ‘plug & play’ Deutsch-connectors is de COI zeer makkelijk te installeren.

Er is een USB-poort toegevoegd om het gebruiksgemak te verbeteren en eenvoudige updates mogelijk te maken. Met een hoge capaciteit van 150 Ampère biedt de COI daarnaast voldoende stroom voor alle moderne huishoudelijke apparaten die zijn aangesloten op het boordnet.

Snel toegang en overzicht
Met een CZone touchscreen bestuurt u het boordsysteem vanaf één centrale locatie. De COI biedt een zekering en bypass voor iedere uitgang conform ABYC- en CE-eisen. Elke ATC zekering kan makkelijk verwijderd worden om een stroomcircuit te isoleren, en in een andere positie worden geplaatst om een bypass te creëren. Om te zorgen dat de verschillende zekeringen makkelijk herkend worden, zijn zelfklevende zekering labels beschikbaar die conform klant specifieke eisen gedrukt worden. Een doorzichtige plastic kap beschermt de zekeringen en twee klemmen aan de zijkant zorgen voor snelle toegang. Rode en groene indicatie LED’s geven de status van elke uitgang weer.

Gecombineerd met een bijbehorend CZone touchscreen of een multifunctioneel beeldscherm van één van onze toonaangevende integratiepartners (B&G, Furuno, Garmin, Lowrance, Simrad), biedt de COI een eenvoudige en intuïtieve controle over de steeds complexere systemen, in elke denkbare toepassing.

Meervoudige bescherming
Om optimale betrouwbaarheid te garanderen biedt de Combination Output Interface verschillende zekering niveaus in de vorm van software, hardware en mechaniek.

De behuizing is IPX5 waterbestendig.  Optioneel is een afdekplaat leverbaar om de kabelwartels te verbergen.

De COI is ook voorzien van enkele hoogvermogenskanalen voor de aansturing en feedback van pompen bijvoorbeeld, zonder extra bekabeling. Daarnaast biedt de COI zes digitale schakelingangen (ruitenwisser, claxon, etc.), acht analoge ingangen (startaccu, brandstof niveausensor, etc.), twaalf (10 A) uitgangen voor lage vermogens (instapverlichting, ankerlicht, etc.) en vier (25 A) uitgangen voor hoge vermogens (lens- en waterpompen). 

Technische specificaties – COI:

Afmeting (hxbxd):         

338 x 235 x 62 mm
13,3 x 9,3 x 2,4 inch

Kanalen:  30
Uitgangskanalen (hoogvermogen):      6 x 25 A
Uitgangskanalen (laagvermogen)):     12 x 10 A (dimbaar)
Analoge ingangen:    8 (positief of negatief schakelen, 0-32 V)
Ingangen via drukschakelaar:  6, via standaard bekabeling.
Zekeringen:   configureerbare elektronische zekering + ATC zekering 

Alarmering:

te hoge stroom, te lage stroom, kortsluiting, doorslaan van zekering

NMEA2000 PGN uitgang:   tankniveau, druk, temperatuur, accuspanning
Maximale stroom:  150 A
Stroomvoorziening:  M8 (5/16”) aansluitbout positief, M6 (1/4”) aansluitbout negatief
Spanning: 9-32 V (met aan/uit indicatie en spanningsbewaking)

Handmatig bypass circuit:  

mechanische bescherming/bypass voor alle uitgangskanalen

Beschermingsgraad:  IPX5 (gemonteerd op 0° +/-90°)
Communicatieprotocol:

NMEA2000

Richtlijnen:                                   CE, ABYC, and NMEA